top of page

CSS "display" ve Özellikleri

Merhaba, display kullanmadan bir web sitesi oluşturulabilirmi? sorunun cevabı tabiki evet ama kesinlikle miladdan önce 3000'lere benzer...


CSS DIPSLAY
CSS DIPSLAY

display'ın bize sunduğu özellikler ile web sitemizin temel yapı taşlarını oturtmaktan tut ta minik bir butonu düzenlemeye kadar harika özellikleri mevcut..

hemen özelliklere değinelim..


none: bu abimiz olaylardan kaçmaya saklanmaya yarar. bir şeyi göstermek istemiyorsanız ihtiyacınız olan "none"


inline: küçük elemanımız inline. Bu elemanı bir etikete tanımladığınızda, etiketin içindeki yazı ya da başka ne var ise onun genişliği ve yüksekliğini alır, onun dışında width ve height değerlerini verseniz dahi çalışmaz. Kendi küçük dünyasında mutludur.


block: adamım block. Bu abimiz kapsayıcının genişliği kadar genişlik alır ve içindeki argümanlar kadar yükseklik alır. Boş bir etikete display:block; verirseniz width:100%;height:0; olarak güne başlar..(tabiki width ve height değerleri tanımlanmaz gizliden gizliye alır)


flex: efsane flex. Flex tüm sitenizi oluştururken ya da küçük bir alanı düzenleme hizalama işleri için kullanırken yararlanabileceğiniz mükemmel esnek bir yapı oluşturma kalıbıdır. Olay sadece flex'i vermekle bitmiyor daha bir sürü ayarlayıcı özelliği vadır.


grid: tam bir table grid. Grid hem karışık hem basit, tüm yapınızı tablo gibi düzenleyip bütün hizalamalarınızı column ve row'lar ile yapabileceğiniz flex kadar mükemmel tablo mantığı gibi çalışan düzenleme aracımız.

(flex de yaptığım gibi yakın zamanda grid içinde türkçe kaynak ve video anlatım gelecek..)


DISPLAY ÖZELLİKLERİ
DISPLAY ÖZELLİKLERİ

Yanda da göreceğiniz üzere displayın bir sürü özelliği daha vardır. Bu özellikleri belki ilk defa görecek olanlar olabilir ama hepsini kullanmıyoruz. Hatta ben yukarıda anlattıklarım dışında bir özelliğini kullandığımı hatırlamıyorum...


Anlattığım özellikleri fazla fazla yeterde artar bile:)



Display özelliklerine değindiğim videomu da izleyebilirsiniz...


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın :)


4 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page